Un blog despre gaini,catei si plante de toate felurile

Poveste complicata

Un lucru este cert: nu e usor sa spargi un ou. Are coaja tare si contine calciu ( ca in reclama aia pentru pasta de dinti :)) ), asa ca nu e o treaba simpla nici macar sa-i fisurezi coaja, desi ai cioc. Cand esti inghesuit in interiorul lui, lucrurile devin si mai complicate. Si totusi se poate. Dupa ce te chinui corespunzator pret de vreo doua zile, impingi zdravan cu ghearele si se aude poc!poc! si gata. Esti afara.
Dai un chiot de invingator, pitigaiat, ce e drept, de la atata efort, dar e totusi un chiot de fericire si extaz. Incerci sa-ti limpezesti privirea, sa te uiti in jur, sa studiezi cu atentie conditiile meteo ( daca afara din ou ploua?). Descoperi doar intuneric. Iti vine sa urli de spaima: m-am nascut orb? Incerci totusi sa-ti ascuti simturile, poate reusesti sa zaresti ceva. Si da, zaresti…oua, multe oua, o mare de oua. Am iesit dintr-un ou ca sa dau doar de oua???!!! Simetrie perfecta pe lumea asta, zau!
De-acum deslusesti si sunete. Infundate, e adevarat dar parca mai auzi un alt piuit. Oare iti piuie urechile? ( Cine te-ar putea barfi pe tine, un pui abia iesit din ou?!). Nuuuu, nuuuu, nu! E un alt pui. Ahaaaa, ai si frati. Te lupti, prin marea de oua care te inconjoara sa ajungi la el. In jurul tau e vacarm: toate troznesc dar esti viteaz, nu-ti e frica si trebuie sa ajungi la fratele tau. Din cauza efortului pe care il faci ti se pare ca sunetul se multiplica si se aud piuituri din toate partile: sunt mai multi? si eu la care sa ma duc prima data…?
Te opresti. Ceva huruie si huruie tare, nu gluma. Oare o fi ragusit mama? Dar asta n-ar fi raguseala, ar fi o pneumonie curata! Apropos de mama. Tare ciudata! Nu tu urma de puf, cioc sau gheare dar in schimb face o caldura…trebuie sa fie de la sufletul ei mare.
Oooo,wow! Am orbit! Ce-i cu lumina asta? Si de cand mama are un capac? M-a clocit o cutieeeeee?!!!! O Doamne! Si ce-i cu mana asta? Ma ia pe sssuuuuuuusss! Nu vreau, nu vreau cu picioarele in spirt. E rece! Brrrrrrrrr, e rece rau!!!
Esti ametit. In jurul tau e ca la gara! Balamuc de nedescris: unul doarme, altul se plimba, altul isi cauta un loc mai bun. Eu…ametit in continuare insa o lumina puternica incepe sa ma aduca in simtiri. Hmmm…lumina asta degaja caldura. Sa ma dau mai aproape. Ce binecuvantare! Parca e alta viata, imi inghetasera ghearele de la spirtul ala. De ce m-or fi dezinfectat cu forta…ma ia cu somn, chiar daca e o galagie infernala in jur. Mai stau aici sub lumina sa ma usuc bine si apoi….apoi…zzzzzzzzz!zzzzzz!

==============================================
Sumar:

  • aseara 36 si inca mai speram
  • sunt jumatate gainuse si jumatate cocosei
  • frumosi, pufosi si galagiosi si sanatosi
  • procent de eclozare 63%
  • mai putini pui cu gatul gol, de data asta ( probabil a fost mai mult material disponibil)

Comments on: "Poveste complicata" (1)

  1. Tare frumoasa povestea ta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: