Un blog despre gaini,catei si plante de toate felurile

Ne-am tuns!

A dat Doamne Doamne putin soare asa ca putem declara cu mana pe inima ( si cu speranta ca nu ne inselam ) ca a venit in sfarsit primavara. Desi asta reprezenta un motiv serios de petrecere am zis s-o lasam mai usor cu chefurile si sa ne apucam de curatenie pentru ca biata noastra curte arata ca dupa taifun. Crengi cazute, plante degerate, vegetatie uscata atarnand de prin toate partile – ce sa mai, ca intr-o ecranizare dupa Stephen King – te asteptai oricand sa apara fantomele.

Asadar ne-am apucat cu simt de raspundere de treaba. Mi-am cautat foarfeca aia cool si m-am pus pe frezat trandafirii. Bietii de ei, au degerat pana aproape de pamant asa ca i-am scurtat destul de mult. Avand in vedere insa ca e spre binele lor, m-am consolat rapid. Tunsul asta al trandafirilor e treaba serioasa. Domniile lor beneficiaza de niste tepi uriasi care au zdrelit fara mila mana ingrijitoarei ( na, ca sa-mi mai fie mila de ei alta data!) dar una peste alta i-am invins si acum arata precum micul Sadoveanu, in Domnul Trandafir, adica tunsi chilug.

Pe de alta parte, a fost momentul verificarii. Cum din cand in cand ma dureau prea tare bataturile facute la maini de foarfeca de tuns, mai faceam cate o vizita pe la diverse plantute ca sa vad cum au iesit din iarna. Pe aceasta cale trebuie sa va anunt, mandra, ca au iesit toate plantutele din Proiectul Gradina de flori si ca se inalta semete catre soare. Si cand vor inflori….vor fi clar splendide!
 Lalele „Queen of night” dungate
 Zambile batute

Privire mai de ansamblu :)
Drept este ca nu-mi pot explica de ce n-au iesit chiar in linie dreapta asa cum le pusesem eu dar estimez ca niste boticuri nelinistite si-au ingropat diverse chestii ( ca tot era proaspat sapat ) si au dizlocat bulbii. Ei, asta sa fie paguba ca doar nu am pus porumb!
 
N-am apucat sa dau pomii cu var ceea ce, recunosc, e un motiv de nemultumire caci mi se pare ca nu e pregatita curtea de primavara daca nu-s pomii manzgaliti corespunzator. Dar pana de Paste sper sa reusesc.

Comments on: "Ne-am tuns!" (2)

  1. abia astept sa-ti si infloreasca! neaparat sa le faci poze, da?

  2. Categoric le voi face poze, @Cristina, multe, multe poze 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: